L’antic edifici de l’Agència Tributària, situat al carrer Gran de Sant Andreu, és des d’aquest mes la seu de l’Institut Municipal de Mercats. La institució s’instal·la de forma permanent al districte per gestionar i donar servei a tots els usuaris dels mercats de la ciutat. L’antic edifici d’Hisenda va ser adquirit pel mateix districte de Sant Andreu i s’ha rehabilitat per acollir els departaments i el personal de Mercats. El mes de març, la direcció de Comerç també es traslladarà a aquestes instal·lacions.

L’edifici de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona és en una de les naus del recinte fabril de la Fabra i Coats que el districte va adquirir a l’Agència Tributària. Eduard Pérez, arquitecte tècnic responsable de la remodelació, explica que la reforma, que ha durat uns set mesos, ha servit per recuperar els valors patrimonials de l’edifici, obrir-lo a l’exterior i aconseguir que la llum tornés a entrar-hi. “Vam començar a retirar coses, a desfer tot allò que s’havia anat afegint per intentar que l’edifici tornés a brillar com havia estat a l’origen”.

Una trentena de treballadors de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ja treballen a les noves oficines. A més, a partir del mes de març se n’hi sumaran una vintena més de la direcció de Comerç. Francisco Collados, director d’Administració General de l’IMMB, explica que aquesta unió produirà economies d’escala i millores funcionals i hi haurà equips jurídics i administratius treballant conjuntament. “Això ens permetrà que, sent els mateixos, puguem fer, amb més eficiència, els treballs que ja tenim encomanats”, assegura Collados.