L’Hospital de Sant Pau recupera la vella tradició en què part del personal es dedicava a elaborar melmelades casolanes. La matèria primera s’obté dels tarongers que es van plantar el 1914 al jardí de l’antic hospital. Enguany s’han recollit uns 300 quilos de taronges, amb els quals es faran uns 400 pots de melmelada.

L’encarregat de fer el dolç és l’obrador artesanal Les Eroles. Glòria Juanals, de Les Eroles, explica que “fem la melmelada des de l’any passat, que és quan vam començar a recollir les taronges. El producte que s’obté, a més de vendre’s, pot servir per a l’hospital com a regal institucional”.

Tres tipus de melmelada 

La melmelada es fa amb tres variants: taronja amarga, romaní i farigola. Un cop feta, es comercialitza a la botiga de l’antic hospital en diversos formats.

Aquesta iniciativa conjunta serveix per mantenir la biodiversitat de l’espai, millorar la salut dels arbres fruiters i evitar el malbaratament de les taronges.