L’Ajuntament posarà en marxa a partir de l’abril La Pionera, un mercat d’emprenedors al Poblenou obert també a entitats socials. Serà un espai a l’aire lliure amb 30 expositors que tindrà també àrees de descans i gastronomia i que funcionarà els caps de setmana. Al mateix lloc es programaran activitats musicals i artístiques. Els emprenedors interessats poden presentar les ofertes per fer-se amb un espai del mercat, que arrencarà el 7 d’abril al passeig de Calvell, a tocar de la platja i el Parc del Poblenou.

A l’hora de triar els candidats, l’Ajuntament tindrà en compte aquells emprenedors que es trobin en fase d’incubació, que tinguin un caràcter innovador i que generin nova ocupació. També es valorarà que es respectin els criteris de compromís social, ambiental i comunitari, i que ofereixin oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat social. De fet, a banda d’emprenedors, el mercat tindrà també espai per als col·lectius amb què treballa la Fundació Formació i Treball i que busquen la inserció laboral.

La Pionera funcionarà com a prova pilot cada cap de setmana durant un any. S’interromprà al febrer i també dues setmanes al setembre per la festa major del Poblenou. A l’hivern obrirà de 10 a 20 h i als mesos d’estiu funcionarà de divendres a diumenge de 12 a 22 h. El mercat vol donar cabuda a 300 iniciatives emprenedores durant tot aquest primer any i a 250 artistes. La programació cultural la coordina l’Institut de Cultura de Barcelona, amb propostes de ràdio en directe, música en viu, arts escèniques i activitats vinculades a la cultura emergent.