“Bestiari és una entitat que té 41 anys d’història, hem lluitat contra tot, però al final no hem aguantat” ha afirmat a betevé Joan Bordanova, gerent de la cooperativa. El que més mal ha fet a l’associació, i que no ha permès seguir amb el negoci, és la pirateria digital de llibres, la irrupció amb força d’Amazon, i també la venda dels exemplars de text que fan les editorials directament a les escoles.

llibreria born centre cultural tancada

Els que més venien eren objectes pels turistes

Els dos negocis ubicats a Barcelona, el d’El Born CCM i el de la plaça de Pau Vila, al Museu d’Història de Catalunya, venien llibres d’història, d’altres publicacions més generalistes i objectes de regal per a turistes. “El que més veníem eren productes relacionats amb la ciutat de Barcelona. Els turistes compraven moltes samarretes de Barcelona i rajoles del passeig de Gràcia”, ha dit Bordanova. De fet, aquests dos negocis eren viables econòmicament, però no han pogut seguir perquè la cooperativa ha tancat.

llibreria museu història tancada

El tancament ha deixat sense feina el personal de la cooperativa i també els botiguers dels establiments afectats. En total són 11 persones. “És una sensació de fracàs, perquè els negocis de les botigues de Barcelona anaven bé”, ha afirmat Bordanova.