Els comerciants de la ronda de Sant Antoni demanen una data per a la retirada de la carpa provisional del mercat del barri. Diuen que la lona -que es va instal·lar fa 10 anys per acollir els paradistes mentre es remodelava el mercat- actua com un mur que ha deteriorat la zona i ha ensorrat els negocis del carrer. Està previst que el nou Mercat de Sant Antoni s’inauguri el mes de maig, però encara no hi ha data per treure la carpa provisional. Els comerciants reclamen que la retirada sigui immediata i que no s’esperi fins que s’acabin les obres de remodelació que s’han de fer a la ronda.

Els comerciants recorden que la ronda de Sant Antoni era una avinguda àmplia, amb arbres i assolellada fins que va haver d’acollir les carpes del fresc mentre es feien les obres del nou Mercat de Sant Antoni. Des de llavors, conviuen amb una instal·lació que, diuen, s’ha convertit en un mur que deteriora la zona. “Fa 10 anys que tenim una carpa provisional davant dels nostres negocis que ens treu tota la visibilitat, que parteix el carrer en dos i converteix el que era una avinguda en un carreró”, explica Ferran Velasco, de la Llibreria Universal.

Està previst que el nou Mercat de Sant Antoni s’inauguri el mes de maig. Això suposarà el trasllat dels paradistes a les noves instal·lacions, però sembla que no comportarà la retirada immediata de la carpa provisional. Els comerciants s’han assabentat que no hi ha data per treure-la i això els preocupa. Per Montserrat Maldonado, de la joiera rellotgeria Damont, és intolerable “que per unes obres tan senzilles s’hagi de trigar tant. El que volem és que es faci tot al més ràpid possible”.

El districte diu que encara no s’ha decidit quan es retirarà la carpa provisional. Amb aquesta incertesa, els comerciants asseguren que no poden aguantar un any i mig més, mentre es fa el projecte de remodelació de la ronda, amb les lones davant les botigues, i anuncien mobilitzacions.