Des del Gremi de Restauració esperen que la despesa dels congressistes serveixi per remuntar una temporada d’hivern en què diuen que ha caigut el consum. Tot i que, segons l’entitat, les reserves es mantenen a nivells semblants als de l’any passat en les mateixes dates, en molts casos al 80 %, confien en les contractacions de darrera hora. De fet, creuen que en algunes zones de la ciutat, com l’Eixample o la façana marítima, molts establiments estaran plens.

Només en les quatre nits de saló, es calcula que la despesa serà de 20 milions d’euros. La xifra, però, podria elevar-se fins als 30 milions tenint en compte també els dinars, i els dies previs i posteriors, en què molts congressistes allargaran l’estada a la ciutat.

Pel que fa al sector de l’oci nocturn, la Fecasarm espera ingressar un 4,5 % més que en l’edició anterior del Mobile World Congress, una facturació que creuen que es concentrarà al centre de la ciutat, on es preveu un 75 % del total. En concret, estimen que se superarà en quatre milions i mig d’euros la facturació del 2017, quan es va arribar als 116,5 milions.

Des de la FECASARM, a més, esperen que l’arribada d’assistents s’avanci i que es noti ja aquest cap de setmana, més enllà dels dies del congrés. Remarquen, també, que la fira suposa un increment de l’ocupació del sector, que es traduirà amb la creació de 5.000 llocs de treball temporals.

En l’edició del MWC d’enguany hi haurà 100 expositors més que l’any passat (2.300) i està previst que la visitin 7.000 professionals més (108.000). La FECASARM ha calculat que prop del 25 % dels 471 milions d’euros que es preveu que els assistents al congrés deixaran a Barcelona, es gastaran en bars, restaurants i locals d’oci nocturn.