Des que els veïns del carrer de Mejía Lequerica i gran via de Carles III es van assabentar que a la nau que hi ha a l’interior d’illa dels seus edificis s’hi instal·laria un supermercat Bonpreu, estan en peu de guerra. Fins ara hi havia hagut un taller mecànic que els havia comportat moltes molèsties i no volen que això es torni a repetir. Durant dos anys han estat treballant per intentar evitar la instal·lació del supermercat però finalment s’ha atorgat la llicència i ja han començat les obres.

Polèmica pel dret de pas

Un dels punts més polèmics és la previsió d’utilitzar l’androna que hi ha per accedir a la part posterior de la nau per a l’accés de camions de mercaderies. Segons els veïns, és privada, però segons Bonpreu el dret de pas està reconegut. Ara que la llicència ja està atorgada, els veïns diuen que presentaran un contenciós administratiu per defensar l’ús privat d’aquesta androna.

En funcionament al setembre

A més, els veïns creuen que l’androna és massa estreta pel pas de camions i que l’establiment provocarà molèsties i sorolls; creuen que el projecte no s’ajusta a la legalitat i que hi ha deficiències. Però el districte de les Corts assegura que els problemes que s’havien detectat ja s’han resolt i que tots els estudis que han fet les agències públiques corresponents han estat favorables. L’empresa Bonpreu, a més, també s’ha compromès a adoptar una sèrie de mesures per minimitzar les molèsties als veïns, com per exemple fer la càrrega i descàrrega de mercaderies dins de la nau i en horari diürn.

Si no hi ha més entrebancs, es preveu que el nou supermercat obri a principis de setembre i doni feina a 45 persones. L’accés per la clientela serà per la gran via de Carles III.