Una dona de 60 anys ha mort en un incendi que ha tingut lloc aquest dilluns al matí en un edifici del número 81 del carrer de la Jota, al barri de Vilapicina. Nou dotacions dels Bombers han acudit al lloc dels fets i han aconseguit extingir el foc al cap d’una estona, però no han pogut evitar que hi morís aquesta veïna. 10 persones més han estat afectades lleus per inhalació de fum en el lloc dels fets si bé no ha calgut traslladar-les a cap centre hospitalari. Es desconeixen per ara els motius del sinistre.

L’incendi ha estat en un segon pis de la finca -de cinc plantes- que ha quedat absolutament calcinat. Alguns veïns expliquen que han escoltat una forta explosió tot i que, de moment, es desconeixen els motius que han provocat el sinistre, que ha captat en vídeo un veí (@MontellaAlbert).

Una dona de 60 anys ha mort a conseqüència del foc. S’ha tret de l’immoble set individus que es trobaven dins dels seus domicilis i se’ls ha atès -juntament amb tres persones més- per inhalació lleu de fum tot i que no s’ha considerat necessari traslladar-ne cap a l’hospital. Ara es treballa en l’atenció a aquesta gent i la resta de famílies que han hagut de marxar de casa perquè els serveis bàsics de l’edifici s’han vist afectats, així com en assistir els familiars de la víctima. Se n’ha encarregat el CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona) seguint el protocol de desallotjament. En total hi ha hagut 32 persones desallotjades de la finca.

El fum s’ha observat des de diversos llocs de la ciutat. L’usuària de Twitter @nutbcn ha capturat la columna de fum que es veia des de la Guineueta.

incendi carrer la Jota columna de fum

Els veïns ja poden començar a entrar un a un als pisos per valorar si s’hi queden a dormir o no. Els habitatges dels segons i tercers replans no tindran llum fins com a mínim demà. Tot i que els Bombers  asseguren que no hi ha cap risc de seguretat estructural ni de contaminants a l’edifici, en un dels pisos han recomanat que els veïns no hi passin la nit. En l’incendi també hi ha mort un gos.