La banda actuava a tot el traçat de l’autopista per Catalunya, des de la Jonquera fins a Tarragona. Els lladres feien parar les víctimes punxant-los una roda o amb algun motiu inventat. Amb l’excusa d’ajudar-los, els despistaven i els robaven els diners i els objectes de valor de l’interior del vehicle. Per fugir dels robatoris o de la policia utilitzaven cotxes de gamma alta. Les imatges que Abertis ha cedit a la policia han estat clau per poder determinar el “modus operandi” de l’organització.

El grup tenia un nivell d’especialització molt alt. Els lladres s’organitzaven entre tres grups dirigits per quatre caps i cada membre tenia un rol molt definit. Habitualment triaven vehicles estrangers perquè les persones que van de vacances solen portar quantitats de diners més elevades. De fet, la investigació es va iniciar arran del robatori de 27.000 euros a Llinars del Vallès.

Alguns dels detinguts ja els havien arrestat anys enrere. Segons els Mossos, el grup tenia “una forta base establerta a Catalunya“, tot i que funcionava amb membres itinerants que feien estada al país durant l’estiu, època en què més actuaven. Després per evitar que els enxampessin fugien i continuaven actuant a altres països. Els detinguts tenen antecedents a França, Alemanya i Itàlia.

Els Mossos han detingut 15 persones, la majoria amb centenars d’antecedents policials. Tots han quedat en llibertat amb càrrecs i 12 d’ells tenen una ordre d’allunyament de l’AP-7. Les detencions es van fer el 6 de juny a Barcelona, Badalona, Castelldefels i Vilanova i la Geltrú. També es van fer quatre escorcolls a Barcelona i un a Castelldefels, on la policia va trobar 15.000 euros en efectiu i diverses quantitats de divises estrangeres, a més de joies, telèfons, càmeres de fotos i documentació falsa. La investigació continua oberta i no es descarta que hi pugui haver més detencions.