Veïns de la Maternitat, en contra de la col·locació d’un Bonpreu en un interior d’illa

El nou supermercat utilitzaria un passatge que ara usen els veïns per fer la càrrega i descàrrega

Els veïns del carrer de Mejía Lequerica estan en contra de la construcció d'un Bonpreu a l'interior de l'illa. Tot i que l'entrada de clients es faria per la gran via de Carles III, la cadena de supermercats vol -segons el projecte que ha presentat- utilitzar un passatge que dona al carrer de Mejía Lequerica per a l'entrada de cotxes i la càrrega i descàrrega. Els veïns, però, diuen és propietat de les comunitats i que no el poden fer servir. A més, consideren que l'espai és massa petit i comportaria molts problemes de soroll.

L'empresa propietària dels supermercats Bonpreu-Esclat ha comprat la nau -de 2.400 metres quadrats- situada entre els carrers de Mejía Lequerica i la gran via de Carles III. Abans de la venda, el local era propietat de l'empresa Talleres García, que feia poc havia cessat l'activitat. Tot i tractar-se d'un local privat, els veïns es queixen que no se'ls informés de les intencions dels compradors ja que consideren que la instal·lació d'un supermercat condicionarà  -i molt- la qualitat de vida dels veïns.

El principal problema del projecte presentat per Bonpreu, segons els veïns, és en la càrrega i descàrrega i el pas de cotxes, que l'empresa compradora vol fer per un passatge que dona a Mejía Lequerica i que -asseguren- és propietat de dues comunitats de veïns. En aquest sentit, afirmen que Bonpreu no en podria fer ús sense demanar permís. La situació s'agreuja, a més, perquè a l'espai hi ha la sortida d'un pàrquing de privats, que també es podria veure bloquejat pel pas de vehicles de càrrega i descàrrega. Sobre aquest tema, el districte de les Corts assegura que ja ha demanat a l'empresa que demostri que l'espai de pas fins al pati es trobi escripturat per saber qui té el dret real d'ús i la propietat.

A més, els camions haurien de passar per un pas molt estret i molt proper a les finestres i això perjudicaria els veïns de les primeres plantes, que sentirien sorolls. Consideren que es tracta de persones que fa anys que pateixen les olors de pintura i altres molèsties de Talleres García i que, ara, amb el nou projecte, lluny de millorar, les seves condicions empitjoraran.

Segons el districte de les Corts, ara per ara, les obres estan parades ja que es tracta d'unes obres majors per a les quals no van sol·licitar permís, sinó que van iniciar-les amb un comunicat. Reconeixen, però, que tot i tractar-se d'un projecte que no agrada a l'equip de govern, si compleix la normativa, haurà de tirar endavant. A més, s'està estudiant el projecte -posant èmfasi en la càrrega i descarrega- per minimitzar les molèsties als veïns.