El nou Banc del Moviment està ubicat al carrer de Leiva i està impulsat per l’Ajuntament i diverses entitats socials amb l’objectiu de posar el material a disposició de qui el necessiti després de revisar-lo i homologar-lo. Les donacions són de particulars. El 2017 es van realitzar 375 préstecs de material i 291 donacions al Banc del Moviment situat a Nou Barris.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i la comissionada de Salut i Diversitat Funcional de Barcelona, Gemma Tarafa, han visitat el nou espai. Han destacat la importància d’aquesta inauguració, que suposa un “impuls definitiu a un servei de ciutat que se centra en el préstec temporal i solidari”. En aquest sentit, la treballadora social del Banc del Moviment, Vanessa Rodríguez, apunta que les persones  que utilitzin el material  només el podran fer servir mig any, amb possibilitat de prorrogar-ho un temps, però de cap manera serà d’ús permanent.

El segon punt d’atenció del Banc del Moviment s’estrena mesos després que es posés en marxa el primer, situat al districte de Nou Barris. L’any passat, en aquest punt d’atenció es van realitzar 375 préstecs de material i es van rebre 291 donacions, unes xifres superiors al 50 % respecte a 2016.