Un centenar de persones s’han concentrat des de quarts de set de la tarda per protestar davant de la seu del districte de Sants-Montjuïc pel desallotjament de l’edifici ocupat de Ca la Cristina, al barri de la Bordeta. Els manifestants han tallat el trànsit al carrer de la Creu Coberta i al carrer de Sants durant una estona. Posteriorment, s’han dirigit cap a l’edifici d’apartaments turístics Cosmo Apartments Sants i l’han ocupat, durant uns minuts, per exigir que l’Ajuntament acordi amb el negoci un reallotjament en aquest espai.

Els Mossos d’Esquadra hi han anat i han alertat els manifestants que, si es quedaven dins de l’edifici, podrien incórrer en un delicte del Codi penal per ocupació de l’establiment. Els afectats diuen que s’han sentit “humiliats i desprotegits”, exigeixen una solució d’habitatge a la mateixa zona per a les 10 famílies afectades i apunten que “hi ha més hotels buits” per reallotjar-les.

Abandonen l’ocupació per afavorir la negociació

Després de l’avís de la policia i de diverses converses amb els agents policials i treballadors de l’edifici, els ocupants han deixat el bloc. Un dels manifestants ha explicat a betevé que se n’han anat per no perjudicar les negociacions i per evitar contagis del coronavirus en l’actual moment de pandèmia. Després, els manifestants han debatut sobre accions futures a fer per reivindicar un reallotjament digne per als desallotjats.

protesta ca la cristina

A l’edifici de Ca la Cristina hi vivia un col·lectiu de dones feministes en un projecte d’habitatge compartit. Asseguren que el que els ha passat demostra “que les dones són les més precaritzades” i s’han dirigit a l’alcaldessa, Ada Colau:”Es fan dir feministes però després les solucions estan buides de feminisme. Que el feminisme deixi de ser un lema per convertir-se en una realitat”.