Fa dos anys que la parròquia de Santa Anna acull persones sense sostre i l’aniversari arriba amb un nombre elevat de persones que hi acudeixen. L’ànima de l’hospital de campanya, la monja teresiana Viqui Molins, ha lamentat en una entrevista al ‘bàsics‘ que “ja no donem l’abast”. A l’hora de l’esmorzar, la de més afluència, s’hi presenten cada dia unes 200 persones. Això fa que cada matí s’hi faci cua de persones que esperen per poder rebre una beguda calenta i alguna cosa per menjar.


En els darrers mesos, als usuaris habituals s’hi han sumat menors no acompanyats. Alguns dies, recorda Molins, “han arribat 15 menors no acompanyats”. La presència d’aquests joves xoca en algunes ocasions amb la manera de fer dels altres usuaris adults, explica Molins, que atribueix les possibles situacions de conflicte a “la desesperació que aquests joves porten dins”.

L’operació Fred és “insuficient”

Molins aplaudeix que l’Ajuntament hagi augmentat els recursos que destina a l’operació Fred per acollir els sensesotre els dies més durs d’hivern, però lamenta que no n’hi ha prou perquè “cada vegada hi ha més gent sense sostre”. L’activista també crítica que els llits s’obrin només quan la temperatura és especialment freda perquè “la nit al carrer a l’hivern és terrible”.

Concert solidari

La parròquia de Santa Anna commemorarà que fa dos anys que funciona com a centre obert per a sensesostre amb un concert solidari que es farà aquest dissabte, 1 de desembre, a la mateixa església, al carrer de Santa Anna, número 29. Hi actuaran Marina Rossell, In Crescendo, Manu Guix, Àngel Llàcer i David Carabén. Les entrades costen 10 euros i s’ha obert una fila zero per a qui hi vulgui col·laborar encara que no hi pugui assistir. Tots els diners es destinaran a mantenir l’activitat de l’hospital de campanya.