Per primera vegada un espai de culte tan carismàtic com la parròquia de Santa Anna, es transformarà per acollir els sensesostre que aquests dies, de fred intens, necessitin un llit a la nit. En concret són 12 llits ubicats a la sala capitular que aquest dimarts ja es van ocupar. Divuit persones més han pogut dormir a terra. De cara les properes nits s’ha habilitat una catifa i sacs per dormir-hi a tocar de l’altar.

També s’ofereix un sopar calent per a 30 persones a la sagristia. Totes dues activitats es faran fins que sigui necessari i ara per ara no es parla que la iniciativa es traslladi en altres parròquies de la ciutat. A més, s’ha habilitat el claustre perquè les persones sense llar que hi deixin les seves mascotes. Des de la parròquia es fa una crida perquè es donin aliments i roba. Des de Sant Anna han demanat voluntaris sobretot a la franja de les quatre de la matinada a les set del matí.

On sí que s’està fent la mateixa iniciativa és al Maresme. Ara mateix la parròquia de Santa Maria de Premià i la de Sant Martí de Teià també ofereixen a tots els sensesostre de la zona poder dormir en un llit habilitat en el recinte de culte.

La iniciativa es valora de forma positiva des d’Arrels Fundació. Diuen que el fet que els sensesostre no hagin de marxar a albergs que es troben allunyats del centre facilita que acceptin millor no passar la nit al carrer.