L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha oficiat aquest dilluns la cerimònia de benedicció del nou orgue de la basílica de la Mercè, que es va estrenar per les festes de la ciutat. Es tracta de la inauguració oficial per a l’activitat litúrgica d’aquest instrument i s’ha fet mitjançant un ritual específic per a aquestes ocasions.

En la cerimònia, Omella s’ha dirigit a l’orgue, l’ha “invocat” sis vegades i l’instrument ha sonat breument com a resposta. Un cop fet això, l’arquebisbe de la ciutat ha apropat fum d’encens a l’orgue i l’ha esquitxat amb aigua beneïda.

L’acte ha estat obert perquè tothom qui vulgui hi pogués assistir. El creador de l’orgue, Gerhard Grenzing, hi ha estat present.

Com és el nou orgue de la Mercè?

L’instrument pesa 12 tones, fa vuit metres d’alçària i té prop de 3.000 tubs. De fet, han calgut dos anys de feina per construir-lo. La principal diferència amb el seu antecessor és que aquest passarà a donar 40 registres i no 18, fet pel qual l’antic orgue va quedar obsolet i es va decidir subhastar-lo.