Una dona ha estat agredida aquest dijous al vespre a tocar de la contramanifestació que col·lectius ultres han organitzat per rebutjar els talls de la Meridiana. Segons ha avançat el diari digital TOTBarcelona, una vianant ha cridat “fatxes” als manifestants i alguns d’ells han respost empenyent-la a terra i atacant-la mentre un home l’arrossegava pel paviment. Després dels fets, la dona s’ha encarat als agressors, just quan ha aparegut un dispositiu dels Mossos d’Esquadra i els ha separat. Un periodista del TOTBarcelona ha pogut enregistrar el moment de l’agressió.

Ja fa 109 dies que els veïns de la Meridiana tallen la via per protestar contra la sentència del procés. Per quarta vegada, però, comparteixen espai amb un grup d’ultres que defensen la unitat d’Espanya. De fet, aquest és el tercer cop que articulen una contramanifestació a Meridiana de manera organitzada, ja que la primera va ser a títol improvisat. Han estat una cinquantena de persones les que s’han arreplegat a la sortida del metro de Meridiana, a tocar del carrer d’Hondures, per contramanifestar-se pels talls que des de fa més de tres mesos es fan a la Meridiana.

Un dispositiu policial dissenyat per a l’ocasió

Dues unitats de la Brimo i dues de seguretat ciutadana vigilaven la manifestació espanyolista, mentre que quatre Brimos ho feien a la part antifeixista. Es tracta d’un dispositiu policial coordinat pels Mossos d’Esquadra dissenyat expressament perquè ambdues concentracions no puguin arribar a trobar-se ni a apropar-se entre elles.