El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, ha donat la benvinguda als 173 agents nous del cos destinats a Barcelona. Ho ha fet acompanyat pel cap i el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Barcelona: el comissari Carles Anfruns i l’intendent Ignasi Teixidó. “La gent ha de respectar el nostre uniforme. Portem-lo amb dignitat i orgull”, ha dit Anfruns en l’acte de rebuda a l’auditori del Palau de Congressos.

El comissari Anfruns també ha tingut un missatge per als agents nous. “És un luxe treballar en aquesta ciutat, la Barcelona del passeig de Gràcia però també la Barcelona del Raval, del Gòtic, de Ciutat Meridiana, del Carmel”, ha dit a les 173 persones que s’han sumat aquest divendres al cos dels Mossos. “Recordeu-vos que no oblidareu mai la mort ni el somriure d’un ciutadà. No sereu importants, sereu útils”, ha afegit.

Andreu Martínez ha recordat als agents els principis que hauran de regir la seva tasca en els pròxims mesos, com la credibilitat, el respecte, la voluntat de servei i el sentiment de pertinença al cos. “S’han de guanyar la confiança de la ciutadania”, ha dit el director general dels Mossos.

Acte de benvinguda dels Mossos d'Esquadra

Patrullatge al metro i al litoral

Els mossos nous s’incorporen a les comissaries de l’Eixample, Sant Martí, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Gràcia, així com a l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità. A partir d’aquest divendres i durant tot l’estiu els agents començaran a patrullar pels carrers de la capital catalana i pel metro per garantir la seguretat ciutadana. Un cop arribi el setembre es farà de nou un repartiment dels agents.

En un principi es va informar que 161 persones s’incorporarien al cos dels Mossos d’Esquadra, però finalment la xifra oficial d’agents nous és de 173.