L’empresa de lloguer de patinets elèctrics Reby acumula 53 sancions des del desembre per incompliment de l’ordenança de l’Ajuntament de Barcelona que regula aquests tipus de vehicles. La companyia, que argumenta que està fent una prova pilot, té actualment 77 patinets elèctrics lligats en ancoratges públics de bicicletes a diferents punts de la ciutat. Per fer-ne ús, cal utilitzar una aplicació que permet localitzar-los i desbloquejar el cadenat que porten incorporat.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, aquest funcionament contradiu de totes passades l’ordenança que regula els vehicles de mobilitat personal, que va entrar en vigor el juliol del 2017. La normativa fixa que les empreses que operen amb patinets elèctrics han d’incorporar sempre el servei d’un guia i s’han d’assegurar que els usuaris que els lloguen utilitzin casc i estiguin preparats per conduir-los. No és el cas de Reby, que permet utilitzar els seus vehicles de forma autònoma.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Per on puc circular amb patinets elèctrics a Barcelona? Guia de la normativa” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/normativa-patinets-electrics-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’empresa, que va començar a operar al desembre a l’Eixample, ha assegurat a betevé que compleix la normativa municipal i afegeix que, de moment, no ha rebut “cap multa del consistori”. De fet, el seu responsable de comunicació diu que no té cap constància que en tinguin 53 d’acumulades. Són sancions de 100 € cadascuna, que eleven la xifra total als 5.300 €.

Fonts de l’Ajuntament expliquen que han rebut un escrit de Reby en què l’empresa argumenta que està operant de forma legal, al qual el consistori contestarà demanant que s’adaptin a l’ordenança o cessin l’activitat. En cas d’incompliment el consistori es planteja retirar els vehicles del carrer a la força, tal com ja va passar a l’agost amb els patinets de l’empresa Wind.