L’empresa de lloguer de patinets elèctrics Reby ha arribat a la ciutat. De moment, el servei disposa d’una flota d’una trentena de vehicles, sobretot a l’Eixample. S’han instal·lat a la capital catalana fa només quatre dies, aquest dimecres, com a prova pilot.

Reby funciona a través d’una aplicació que permet a l’usuari trobar un patinet disponible a Barcelona, fer-lo servir i estacionar-lo. Pel que fa a aquest últim pas, l’empresa demana als usuaris que el deixin als aparcaments per a bicicletes.

L’Ajuntament assegura que ja han sancionat l’empresa, però el departament de comunicació de Reby nega haver rebut cap denúncia. De moment, els nous patinets de l’empresa Reby, es mantenen a la via pública.

El lloguer lliure de patinets elèctrics està prohibit a Barcelona

L’aparició d’aquest nou servei arriba uns mesos després que l’Ajuntament retirés els patinets d’una altra empresa de lloguer perquè es tracta d’una pràctica que incompleix la normativa.

En aquest sentit, l’ordenança municipal no permet el lloguer lliure de vehicles de mobilitat personal i cal que els usuaris vagin acompanyats d’un guia i utilitzin casc. Dos elements que, en aquest cas, eren absents perquè l’usuari reservava i utilitzava el patinet lliurement, mitjançant una aplicació.