Patinet elèctric de lloguer - Wind

La Guàrdia Urbana ha retirat de la via pública un centenar de patinets elèctrics de lloguer que l’empresa alemanya Wind havia repartit recentment pels carrers de Barcelona perquè  es tracta d’una pràctica que incompleix la normativa.

L’ordenança actual no permet el lloguer lliure d’aquests vehicles de mobilitat personal. En el cas de les empreses que hi operen, els usuaris han d’anar sempre acompanyats d’un guia i han d’utilitzar casc. Dos elements que, en aquest cas, eren absents perquè l’usuari reservava i utilitzava el patinet lliurement, mitjançant una aplicació.

Des de l’Ajuntament han informat que s’han intentat posar en contacte amb l’empresa però que no ha estat possible i, per aquesta raó, han retirat aquests patinets.

Segons Wind es tractava d’una prova tècnica

Des de l’empresa Wind asseguren que van desplegar els patinets elèctrics en el marc d’una prova tècnica per provar l’aplicació. En 24 hores tenien previst treure-les de la via pública perquè, expliquen, el servei no està operatiu encara. De fet, diuen fonts de l’empresa, la majoria d’aparells els van retirar ells mateixos i ja han recuperat els que els va requisar la Guàrdia Urbana. Admeten que ha estat un “error” no haver contactat amb l’Ajuntament per anunciar aquesta prova i esperen poder arribar a un acord amb el consistori per poder operar a la ciutat aviat.