Plaça de Sant Jaume

El tret de sortida de la nostra festa major, i també l’epicentre de la Mercè més tradicional, és la plaça de Sant Jaume. Hi ha programades 57 actuacions de cultura popular previstes. La plaça ja de ben segur que s’omplirà pel Toc d’inici, aquest divendres després del pregó. I també diumenge en la diada castellera amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca com a colles convidades. El dia de la Mercè, dimarts, serà el torn de les colles locals. També forma part de la tradició el correfoc, tant de grans com de petits, dissabte a la via Laietana.

La llera del Besòs

La llera del riu Besòs, espai que Barcelona comparteix amb Santa Coloma de Gramenet, és una de les últimes incorporacions a la Mercè. L’any passat va ser un èxit per al públic familiar i enguany repeteix. Aquest serà un dels escenaris de les 430 funcions d’espectacles de dansa, circ i teatre que hi ha programades. Però la Mercè descentralitzada també es viurà al Parc de la Trinitat, al Castell de Montjuïc i també a la Ciutadella, on trobarem, en dosis concentrades, espectacles de la ciutat convidada d’aquest any: Beirut.

Concerts de la Mercè, per escenaris i per dies

Platja del Bogatell

La platja del Bogatell és l’escenari musical més multitudinari de la festa. Divendres els caps de cartell són Oques Grasses i dissabte, La Pegatina. Però hi ha més oferta musical: l’emergent del Barcelona Acció Musical i la del Mercè Música, com també els concerts de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. En total, aquests dies hi ha programades 100 actuacions musicals.

Via Laietana

I per celebrar també el Dia sense Cotxes, diumenge tindrem una imatge cara de veure: la via Laietana al servei dels vianants, amb jocs i punts d’estada durant tot el dia.

Avinguda de la Reina Maria Cristina

De focs artificials n’hi haurà el cap de setmana a la platja de la Barceloneta, i amb música i aigua, és clar, en el Piromusical, carregat de gairebé una tona i mitja de pólvora per tancar la Mercè. S’hi barrejarà la música dels Beatles, l’òpera del Gran Teatre del Liceu i el jazz de Glenn Miller.