El Mercè Arts de Carrer (MAC) arriba carregat de propostes de totes les disciplines artístiques i per a tots els gustos. El festival  presenta aquest dijous tota la programació de la Mercè 2019 que inclou 430 funcions d’espectacles de dansa, circ, teatre i propostes tecnològiques multidisciplinars. En total s’hi podran veure les propostes de 122 companyies nacionals i 27 d’internacionals repartides en set espais públics de la ciutat: el Parc de la Ciutadella, el passeig de Lluís Companys, el Castell de Montjuïc, el Parc de la Trinitat, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, el Palauet Albéniz i la llera del Besòs.

L’energia creativa de Beirut omple el MAC

Beirut, la ciutat convidada de la Mercè 2019, és una de les gran protagonistes de la programació del Mercè Arts de Carrer i té el Parc de la Ciutadella com a centre neuràlgic. Nombrosos artistes de la capital libanesa seran aquests dies a Barcelona presentant les seves propostes i mostrant com la creació artística ha servit per sobreposar-se a la guerra i a la repressió. Precisament, un dels punts forts del MAC serà La Nit de Beirut, una festa amb artistes catalans i libanesos, on es podran veure propostes com la d’Urban Phoenix d’Assad Awad que mostra com la ciutat ha aconseguit renéixer de les cendres tot i haver estat destruïda fins a set cops per la guerra.

Urban Phoenix al Parc de la Ciutadella

La cultura africana i afro-americana, al Parc de la Trinitat

Els artistes d’origen africà residents a Barcelona tenen un espai propi dins de la programació del MAC, el Parc de la Trinitat, que compartiran amb companyies provinents de diversos països africans, com el circ de Kenia o un espectacle de titelles de Mali. La ballarina i coreògrafa del Senegal, Anna Mbengue, és qui s’ha encarregat d’organitzar les propostes d’aquest espai i que van des de la dansa, el circ, el joc, fins a la gastronomia amb la instal·lació de foodtrucks.

Anna Mbengue

25 anys de Pallassos sense Fronteres

La Llera del Besòs torna a ser un dels escenaris de la Mercè. Aquest any l’espai acollirà la celebració dels 25 anys de l’ONG Pallassos sense Fronteres. Hi haurà nou escenaris diferents, com el ‘Sarajevo’ on hi actuarà Tortell Poltrona, l’ànima d’aquesta entitat que vol fer riure a la població de les zones afectades per la guerra i les catàstrofes naturals.

Tortell Poltrona

El circ torna al Castell de Montjuïc

El circ contemporani tornarà a ocupar un any més el fossat de Santa Eulàlia amb proposts de tota mena, des de titelles, fins a malabaristes, trapezis o clowns. Entre les propostes que hi ha programades destaca la dels russos Alexey Ishmaev i Pavel Mayer amb un espectacular número dde cintes aèries que ha estat guardonat als millors festival europeus de circ.

Què passarà si plou?

La directora del MAC, Marta Almirall, ha volgut treure importància a la possibilitat que plogui durant la Mercè, especialment el dissabte 21 de setembre. Si finalment, però, la pluja obliga a suspendre alguns dels actes, Almirall ha dit que se’n intentaran recuperar i reprogramar els màxims possibles.

A banda de la programació del Mercè Arts de Carrer, la Mercè també inclou moltes altres propostes com la programació del concerts i el BAM Cultura Viva.