Els Castellers de Barcelona i la Vila de Gràcia han assajat junts per preparar els millors castells per a aquestes Festes de la Mercè. El Josep París s’ha posat la faixa per descobrir com és un assaig i quina és la vida dins de la colla. La colla castellera de la Vila de Gràcia ha creat aquest 2019 una comissió LGTBI+ que té com a finalitat oferir un protocol contra les agressions LGTBIfòbiques i els Castellers de Barcelona han descarregat tres castells de set construïts únicament per dones.

Diada castellera històrica de la Mercè

Els Castellers de Barcelona, els amfitrions de la diada, enguany celebren el 50è aniversari i conviden a la plaça de Sant Jaume les millors colles del panorama casteller aquest diumenge. Aquest 2019 actuaran acompanyats dels Minyons de Terrassa i dels Castellers de Vilafranca. Des del 1995 que se celebra la diada de les Festes de la Mercè. La jornada castellera serà retransmesa en directe per betevé.

Diada castellera de la Mercè

El dia de la Mercè, les set colles de la ciutat faran una actuació conjunta feta a l’antiga, un format inspirat en els orígens de la tradició. Les colles castelleres de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família, Jove de Barcelona i Sarrià mostraran l’estat de l’escena castellera barcelonina. La jornada castellera serà retransmesa en directe per betevé.