Les obres de la plaça de les Glòries i els túnels subterranis han seguit a ple rendiment aquest dijous, també els treballs que generen pols, tot i estar decretat un episodi de contaminació per micropartícules PM10. El protocol d’actuació de l’Ajuntament obliga a aturar obres polsegoses precisament quan s’activa un episodi d’aquest tipus.

Aquest matí a la plaça de les Glòries Catalanes no era difícil veure activitat que carregava l’ambient de pols: camions descarregant sorra i excavadores carregant i descarregant fragments de calçada. També al tram d’obres de l’avinguda Meridiana que desemboca en aquesta plaça hi havia martells percussors treballant que generaven pols.

El protocol de l’Ajuntament per fer front a avisos preventius i episodis de contaminació es va aprovar l’any 2017 i recull mesures per reduir l’aportació de diòxid de nitrogen i micropartícules a l’ambient. En aquest últim cas, el d’episodi per micropartícules PM10 com el que s’ha decretat aquest dijous, es fixa la “prohibició d’activitats polsegoses” a les obres. També preveu augmentar el reg de carrers i places, però no fixa restriccions pel que fa al trànsit.