Els gimnasos de Catalunya podran recuperar l’aforament del 100 % a partir de divendres. Segons la portaveu del govern, Patrícia Plaja, el Procicat es reunirà dimecres i aprovarà, entre altres coses, que aquests centres esportius recuperin la plena capacitat. De fet, tots els equipaments esportius es podran tornar a omplir al 100 % en interiors. Des del 15 d’octubre, el topall se situava al 80 %.

L’ús de la mascareta continua sent obligatori

Ara bé, l’anunci arriba també acompanyat d’un advertiment. Segons Plaja, els darrer dies han tingut coneixement que en alguns gimnasos els esportistes van sense mascareta. Afegeix que, a les xarxes socials, corren informacions que asseguren que no és necessari portar la boca i el nas tapats i, en aquest sentit, és clara: “L’ús de la mascareta és obligatori en gimnasos“.

També aquest dimarts s’ha anunciat que l’oci nocturn ampliarà l’aforament al 80 % a partir del cap de setmana.

Molts equipaments mantenen la cita prèvia

Malgrat que els centres esportius i gimnasos tornen a funcionar amb l’aforament complet, molts d’aquests establiments han optat per mantenir el servei reserva o cita prèvia per a les activitats dirigides i les classes. És el cas del Club Natació Catalunya que treballa amb una aplicació que permet els usuaris apuntar-se a les activitats dirigides. D’aquesta manera, l’equipament pot garantir que es respecten mesures com la distància obligatòria d’un metre i mig entre usuaris i màquines com les bicicletes.

A banda, establiments com els gimnasos DIR expliquen que la reserva prèvia permet donar l’avís als usuaris en cas que es detecti un positiu al grup. També els Gimnasos Claror apliquen aquesta restricció.