La portaveu de l’Aliança, Maria Campuzano, ha dit que la multa és un “toc d’atenció” a les empreses subministradores “perquè entenguin que incomplir la llei contra la pobresa energètica té conseqüències”. El govern català ha sancionat l’empresa per haver vulnerat la normativa en haver tallat la llum sense avisar els Serveis Socials. Gas Natural té dos mesos per recórrer contra la sanció.

En una entrevista al programa ‘bàsics’, Campuzano ha afirmat que a la resta de l’estat -on no existeix la normativa contra la pobresa energètica- l’únic que es podria fer és “lamentar la mort de la Rosa” el 14 de novembre després que una de les espelmes que utilitzava per il·luminar-se provoqués un incendi. “A Catalunya amb la llei 24/2015, sabem que aquesta mort es podria haver evitat” ha afegit. La portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica també ha volgut ressaltar “que la llei ja ha aconseguit aturar 40.000 talls de subministrament”.

“La pobresa energètica afecta durant tot l’any”

Campuzano ha recordat que “tot i que se’n parla més a l’hivern” la pobresa energètica “afecta durant tot l’any” perquè no fa referència només a la calefacció, “també a la resta de subministraments: aigua, gas i electricitat”. “Si no pots pagar les factures a l’hivern, tampoc a l’estiu” ha afegit.