En concret, el que s’ha localitzat és el passaport del pare del geògraf gracienc Joan Lafarga, un dels impulsors de la iniciativa per reanomenar el carrer. Es tracta d’un document del 1983 en el qual l’Administració va autoritzar el nom de Pau Alsina, i per Lafarga és un document important perquè es tracta d’una documentació oficial. Pau Alsina va ser un gracienc del segle XIX i és considerat com el primer diputat obrer del Parlament espanyol.

En el ple del districte del març es va aprovar fer una consulta veïnal i la Comissió de Nomenclàtor està a favor de recuperar el nom anterior. De moment, sembla que el nom de Pau Alsina és el que ha generat més consens, tot i que n’hi ha d’altres sobre la taula. El debat, però, ve de lluny. Lafarga recorda que a finals dels anys 70, als consells populars de cultura catalana, ja es va reclamar, tot i que en aquell moment va quedar una gran part del nomenclàtor sense modificar.

Joan de Coloma (1442 – 1517) va afavorir la creació del Tribunal del Sant Ofici i va donar el seu suport perquè entrés a Catalunya. També va ser partidari de l’expulsió dels jueus. Tenint-ne en compte la bioagrafia, la demanda també s’estén a l’institut de secundària que hi ha al carrer i que porta el mateix nom.