Amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció de la Leishmaniosi, els professionals veterinaris subratllen la importància de la prevenció. En declaracions a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Marta Leijido, membre de la Junta de Govern del Col·legi de Veterinaris, diu que els amos dels gossos disposen d’un ampli ventall d’opcions de prevenció: “els productes que eviten que el flebòtom piqui, en forma de pipetes repel·lents, collars, vacunes contra la malaltia o medicaments per reforçar el sistema immunitari”.

Quan els gossos ja tenen la malaltia, cal estar atents als símptomes, recorda Leijido. “Pèrdua de pes, coixesa, problemes als ulls o lesions cutànies són alguns dels més comuns, però de vegades hi ha afectació als òrgans interns”.

Leijido ha explicat també que les zones de costa i els aiguamolls és on més proliferen els flebòtoms i, per tant, cal evitar-les. Com a curiositat, ha explicat que el podenc eivissenc, una raça autòctona de les Balears, n’és immune, per això seria ideal poder estudiar-ne el genoma.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí: