Un dels objectius més importants de la nova junta és resoldre els greus problemes de mobilitat que el veïnat pateix a la plaça de Vallvidrera. L’espai, amb quatre cruïlles, absorbeix molt de trànsit que prové dels túnels de Vallvidrera i per això creuen que la plaça s’ha de repensar i reformar. “Tothom para i aparca en doble i triple fila. S’ha de pacificar l’espai. Ens hem de posar d’acord amb els comerciants i amb la gent, amb els usuaris”, assegura Pau Guillamet, membre de l’associació. Proposen ampliar les voreres i redistribuir-ne del trànsit, les places d’estacionament i el mobiliari urbà. L’objectiu és recuperar aquest espai per als veïns.

La nova junta de l’associació s’ha dividit en comissions per tal de treballar temes com ara la conservació del patrimoni arquitectònic i les fonts, així com vetllar per protegir la memòria històrica. La nova presidenta de l’entitat és Clara Raig. Fa 15e anys que viu al barri i, com el seus companys, pensa que l’associació ha de funcionar com un radar d’inquietuds i propostes, i que s’ha de treballar en xarxa amb la resta d’associacions de la muntanya. “S’ha d’escoltar molt què és el que vol la gent, perquè també pensem que l’associació ha de ser un punt d’unió d’interessos diferents de tothom que viu a Vallvidrera”, apunta Raig.

La nova direcció vol que els actes festius no es concentrin només en la festa major, que ajudin a recuperar encara més l’esperit de poble i que hi hagi més cohesió entre el veïnat. “Hem d’intentar trobar-nos tots i fer que a Vallvidrera vagin passant coses, que no només passin a la festa major, sinó que hi hagi diferents activitats durant l’any, que ens facin compartir espai i temps”, explica Joan Pujol, de la comissió de festes de l’associació de veïns.

D’altra banda, en l’última assemblea anual es va proposar un canvi en la denominació, que fins ara s’ha anomenat Associació de Veïns del Mont d’Orsà”. Ara, tot i que no està decidit, podria convertir-se en Associació del Veïnat del Poble de Vallvidrera”.