L’Aliança contra la Pobresa Energètica explica que Endesa demana el contracte del pis per donar d’alta el subministrament d’un habitatge, tot i que la llei no ho exigeix. Així, les famílies que han ocupat un habitatge buit propietat d’una entitat financera després de ser desnonades no poden donar d’alta la llum, tot i que disposen del padró, el butlletí blau que certifica la instal·lació i un informe dels Serveis Socials de risc d’exclusió social. Segons l’entitat, presentant aquesta documentació ja n’hi hauria d’haver prou.

La plataforma ha ocupat al matí la seu d’Endesa al número 12 del carrer de Vilanova i, després de ser desallotjats a mitja tarda, els manifestants han traslladat la protesta a una oficina d’Endesa. Una mica després de les 22 h, la policia catalana també hi ha fet acte de presència, i al cap d’uns minuts els ha tret sense incidents.

Des de l’APE reclamen una solució per a set famílies, de les quals han presentat la documentació a Endesa.  La companyia ja els ha respost que sense el contracte no els pot donar d’alta. No és el primer cop que l’Aliança ocupa seus de l’elèctrica per denunciar aquest tipus de casos.