Aquestes tardes de dissabte, els cotxes no podran circular des del Pla de Salmeron fins al carrer de Nil Fabra, és a dir, que es tallarà tot el carrer Gran de Gràcia. El tancament d’aquest carrer serà una prova pilot que s’allargarà durant un any. Un temps en què l’Ajuntament valorarà el resultat i decidirà si la iniciativa s’aplica definitivament. Els tècnics han de trobar la millor manera per fer conviure l’activitat de les botigues, els veïns i l’accés puntual d’alguns vehicles. De la mateixa manera, caldrà determinar els recursos humans i materials necessaris per dur a terme aquest tancament al trànsit dels dissabtes.

La voluntat del govern municipal és recuperar l’espai públic per passejar, anar en bicicleta i fer-hi activitats, com al carrer de la Marina o a l’avinguda Diagonal.

El 2011 es va fer una prova tancant la travessera de Gràcia al trànsit els dissabtes a la tarda durant la campanya de Nadal. Més recentment, els comerciants d’aquest carrer ho han tornat a demanar, però de moment l’Ajuntament opta per situar la mesura al carrer Gran de Gràcia.