El regidor del PSC Albert Batlle serà el nou tinent d’alcalde de Seguretat. L’acord de govern entre Barcelona en Comú i el PSC recull que l’ex-director general dels Mossos d’Esquadra gestionarà les àrees de Prevenció i Seguretat, la Guàrdia Urbana i l’extinció d’incendis i Salvament. En les últimes setmanes, durant les negociacions entre comuns i socialistes, el nom de Batlle per fer-se càrrec de la seguretat havia sonat amb força.

El nou govern entre comuns i socialistes ha acordat crear aquesta tinència d’alcaldia, després que la seguretat ni tan sols tingués regidoria en el mandat anterior. L’alcaldessa, Ada Colau, en la presentació de l’acord, ha explicat que el nou executiu ha volgut reforçar la gestió de la seguretat, després que la inseguretat s’hagi disparat com a principal problema per als barcelonins. Colau ha dit que l’objectiu és “enfortir” la tasca feta fins ara pel comissionat de Seguretat anterior, Amadeu Recasens, i fer-ho “amb corresponsabilitat amb les altres administracions”.

Albert Batlle, més de 30 anys en política

L’etapa política d’Albert Batlle a Barcelona va començar el 1983, quan va ser regidor de l’Ajuntament fins al 2003. Després ha ocupat diversos càrrecs de la Generalitat. Per exemple, va ser director general dels Mossos d’Esquadra entre el 2014 i el 2017.

Batlle va començar a militar a Units per Avançar, la formació política que va crear Ramon Espadaler després de la fi d’Unió Democràtica de Catalunya. El líder socialista Jaume Collboni el va fitxar en la carrera a l’alcaldia, on va ocupar la tercera posició de la llista.