Després de la vaga de tres dies contra la sentència del procés, les universitats han tornat a obrir aquesta setmana les aules, però no en tots els casos. Algunes facultats de la Universitat de Barcelona, com les del Campus del Raval, no van poder obrir aquest dilluns per l’acció dels piquets, un bloqueig que s’ha repetit avui també a les classes de Dret, Biologia i Belles Arts. El Sindicat d’Estudiants ha ocupat també el claustre de Ciències de l’Edifici Històric per “exigir el dret a manifestar-se” i el Consell de l’Alumnat ha demanat que se suspenguin les activitat avaluables.

“És un moment d’excepcionalitat total“, defensa la Judit, que ha participat en els bloquejos al Raval, “i és inviable tornar a fer classes com si no hagués passat res quan tenim companyes que han perdut un ull o han estat detingudes”. Per això, afegeix el Pau, “em veig obligat a alterar la normalitat, perquè la meva normalitat ha estat alterada”.

La posició d’aquests estudiants conviu, però, amb la dels que defensen que s’hauria de retornar a  l’activitat habitual. “Ja vam fer una setmana de vaga”, argumenten alguns, que reconeixen també preocupació per l’evolució d’aquest curs. “Hi ha professors que estan avançant temari i no sé què faré en els exàmens si ho segueixen fent”.