El compte enrere per tirar a terra l’Aquarama del Zoo de Barcelona ja ha començat: “L’enderroc començarà l’11 o 12 de juliol i durarà el mínim possible per evitar molèsties als animals”, ha confirmat Sito Alarcón, director del zoològic, en una entrevista al programa ‘bàsics’. Serà el punt final per a una instal·lació emblemàtica que va allotjar l’orca Ulisses i que està en desús des del 2003. En un primer moment es va anunciar que el desmantellament començaria al juny, però la data definitiva ha quedat fixada per a la tercera setmana de juliol.

L’enderrocament de l’Aquarama serà la nostra caiguda del mur de Berlín
Sito Alarcón, director del Zoo de Barcelona

Aquestes setmanes prèvies a l’enderroc, Alarcón ha explicat que s’ha fet una jornada de portes obertes a organismes interessats a quedar-se “parts supèrflues” del recinte que el Zoo els ha cedit. La principal preocupació quan les obres estiguin en marxa és “fer un enderroc sostenible i evitar al màxim el soroll”. En aquest espai, es farà una zona de maneig d’animals: “El nou model del Zoo haurà de seguir avançant i per això, quan vulguem fer instal·lacions noves, caldrà treure els animals i mantenir-los en un lloc provisional amb el màxim de benestar possible”.

El proper pas, tirar a terra el delfinari

Segons el director, la transformació del Zoo ja ha començat, també amb la inauguració aquest dimecres d’un espai dedicat als invertebrats. El proper pas serà fer els estudis per projectar l’enderroc del delfinari de manera que se’n conservin els baixos on s’acumula aigua freàtica, que permet donar servei a diferents espais de l’equipament.