Aquest dimecres s’ha inaugurat el nou Espai d’Inverterbats del Zoo de Barcelona. S’hi poden veure 33 espècies d’arreu del món, algunes de ben sorprenents. Us en mostrem cinc de les que copsen més mirades de tota la instal·lació, per la seva forma, colors o hàbits.

El Triops

El Triops és un gènere de crustacis molt antic. De fet, se n’han trobat fòssils de fa aproximadament 300 milions d’anys. Una de les espècies de Triops actual, la tortugueta, pràcticament no ha canviat des del període juràssic. A Catalunya en trobem a l’estany d’Espolla, que està connectat de forma subterrània amb el de Banyoles.

L’empusa

L'”Empusa pennata” és l’única espècie dels empúsids que es pot trobar a Catalunya. El seu nom prové de la mitologia grega. Empusa era una deessa monstruosa, capaç de transformar-se en dona de gran bellesa per tal de seduir i devorar homes. Els adults tenen una coloració verda o marronosa, i assoleixen els 70 mm de longitud. Viu en parts de vegetació mitjana i s’alimenta d’insectes voladors.

La panerola gegant de Madagascar

Aquesta panerola gegant originària de Madagascar pot arribar a fer més de set centímetres. És de les més grosses del món. Quan se sent amenaçada produeix un xiulet i allibera aire pels forats respiratoris. A diferències d’altres paneroles, les d’aquesta espècie no tenen ales. Tampoc són agressives ni mosseguen. Això fa que hi hagi gent que les tingui com a animals de companyia.

L’escarabat Hèrcules

Està considerat l’animal més fort del món en proporció a la seva mida. Les seves larves s’alimenten de fusta en descomposició i triguen tres anys a desenvolupar-se. Per això, la seva cria en captivitat no és fàcil. Quan són adults poden assolir una longitud de fins a 17 centímetres, incloent la seva llarga banya. Se’n troben als boscos i selves de l’Amèrica Central i l’Amèrica del Sud.

L’insecte bastó blau

Els insectes bastó busquen, amb la seva forma allargada i prima, camuflar-se en la vegetació dels seus hàbitats. Ara bé, el mascle de l’insecte bastó blau, originari de Madagascar, té uns colors d’allò més llampants, blau elèctric i taronja. Pot arribar a fer 13 centímetres de llargada i, la femella, encara més, fins a 18 centímetres.