El PSC es mostra disposat a dialogar amb els partits independentistes, però amb condicions. La número set a la llista del Congrés per Barcelona, Carmen Andrés, ha explicat que el partit no tanca la porta a tenir converses amb partits independentistes: “Mai posem cordons sanitaris perquè aquesta no és una actitud democràtica”, ha respost en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Andrés, però, ha afegit com a condició indispensable per a la negociació que les formacions independentistes “renunciïn a la via unilateral”.

La socialista també considera que aquest diàleg s’ha de produir, primer, a la cambra catalana per una qüestió de respecte parlamentari: “Pedro Sánchez li ha dit a Quim Torra que ha de parlar amb els diputats del Parlament de Catalunya”. La proposta del PSC, segons la candidata, no ha variat, i consisteix en el “diàleg, diàleg i diàleg”, ha repetit Andrés, en considerar que cal “abaixar la crispació” per aconseguir recuperar l’actitud de concòrdia.

No a l’amnistia dels presos

Preguntada per la possibilitat de tramitar una llei d’amnistia que permeti posar en llibertat els polítics presos pel judici al procés, Andrés ha apuntat que “seria com si no hagués passat res”. Ha rebutjat aquesta mesura en entendre que només seria possible per a un cas de transició d’una dictadura a una democràcia: “Si hi hagués hagut un règim imposat, però no hi ha hagut aquesta imposició perquè vivim en una democràcia avalada internacionalment”, ha assegurat.

“No tenim un discurs més contundent, insistim en coses òbvies”

La candidata del PSC per a les eleccions generals del 2019 també ha volgut rebutjar la idea que el seu partit ha radicalitzat el discurs envers Catalunya: “Per l’ambient que tenim, sembla més contundent però insistim en coses que abans eren lògiques, com el respecte i el compliment de les lleis”. Aquesta posició, segons Andrés, “sembla dura però fins fa pocs dies era òbvia”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]