El número tres de la llista de Cs al Congrés, José María Espejo-Saavedra, ha negat que Junqueras hagi de ser restituït com a candidat a les eleccions generals del 2019. El membre de la llista taronja encapçalada per Inés Arrimadas ha dit, en un acte a Barcelona, que “sigui quina sigui la seva situació judicial” Junqueras “no hauria de representar els ciutadans”.

La possibilitat que Junqueras torni a ser el candidat d’ERC al Congrés ha saltat el penúltim dia de la campanya electoral, després que els republicans hagin presentat un recurs a la Junta Electoral per demanar-ne la restitució. Al·leguen que el Tribunal Suprem no l’ha inhabilitat, encara. En aquest sentit, Espejo-Saavedra ha recordat que el president d’ERC ha estat condemnat per sedició, un “atemptat contra els drets i les llibertats”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]