Carina Mejías ha reivindicat la capacitat de Ciutadans per governar la Generalitat tot i no tenir experiència prèvia en les institucions i ajuntaments de Catalunya. La regidora de l’Ajuntament i número 84 en la llista de la formació taronja ha carregat així contra els dubtes que havien plantejat des del PP i el PSC.

Mejías ha defensat que cal configurar un govern a partir de la forma més votada, a favor de l’estabilitat. La regidora barcelonina assegura que el seu partit sempre és partidari d’aquest model. A més, creu que després del 21 de desembre serà Ciutadans qui pugui encapçalar aquestes negociacions. És una situació encara hipotètica en què només comptaran amb partits “fermament constitucionalistes”.

D’altra banda, la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans a Barcelona també ha alertat de l’experiència del PSC a l’hora formar un govern tripartit. És un escenari que Mejías veu possible, però que no aprova, perquè considera que seria repetir la situació en què va començar tot, fent referència a la redacció de l’Estatut d’autonomia impulsat pel govern de Maragall.

Recupera l’entrevista completa