Carles Puigdemont s’ha compromès a tornar a Catalunya si guanya les eleccions del 21-D. Davant d’això, el candidat popular li ha dit “que és un pròfug de la justícia” i que “viu en un món virtual en què pot fer el que li doni absolutament la gana”. En aquest sentit, Albiol ha afirmat que “no pot pretendre enfotre’s d’aquest país” i, per això, l’ha advertit que “Espanya és un país molt seriós que no permetrà aquestes situacions”.

Més pressió al PSC

A banda de carregar contra Puigdemont, Xavier García Albiol també ha parlat d’un possible acord de govern entre el PP, el PSC i Cs. Albiol ha afirmat que la seva aposta a tres bandes “és clara, nítida, i no té matisos com sí que sembla que tenen els altres partits constitucionalistes”. En aquest sentit, s’ha adreçat especialment al PSC arran del canvi de nom d’una plaça de Girona -de plaça de la Constitució a plaça de l’1 d’Octubre- amb el vistiplau socialista.

Abans de reunir-se amb militants i simpatitzants  en un bar de Sabadell, Albiol ha demanat al candidat del PSC, Miquel Iceta, que obri un expedient als regidors gironins, alhora que li ha retret ser “un partit no fiable”: “El que està aprovant el PSC a Girona és una contradicció amb el que va fer fa unes setmanes aprovant el 155”, ha reblat. Albiol ha alertat que “és molt difícil governar Catalunya en uns moments tan complicats quan tens un partit desorientat”.