El candidat dels socialistes, Miquel Iceta, s’ha referit als pactes trencats en diferents alcaldies. Ha apuntat que la culpa és dels independentistes.  I ha dit que “els que trenquen els pactes” no són “gent de paraula” ni “d’ordre”, sinó que els ha anomenat “gent de desordre, de brega i de conflicte”.

Accepta les disculpes

El candidat també s’ha referit a les disculpes, que ha acceptat, del director de l’institut de Nanociència i Nanotecnologia, Jordi Borrel, que va criticar al candidat a través de Twitter. Iceta ha dit, però, que cal anar amb compte perquè en ocasions com aquesta, les ofenses no són per a una persona sinó per a tot un col·lectiu. Abans, el candidat socialista ja havia acceptat les disculpes a través del seu compte de Twitter.

Pla de xoc social

Els socialistes han presentat davant dels alcaldes un pla de xoc social de 3.000 milions d’euros amb propostes contra les desigualtats. Entre els objectius que es marca el PSC hi ha el d’oferir 80.000 noves places d’escoles bressol finançades per la Generalitat, incrementar un 25 % el parc d’habitatge social i 96.000 beques menjador.