La Junta Electoral Central diu que és el jutge instructor del cas -el magistrat del Suprem Pablo Llarena- qui ha de decidir si Joaquim Forn i Jordi Sànchez poden fer campanya. El màxim òrgan de l’administració electoral a l’Estat es declara incompetent per resoldre la petició de Junts per Catalunya, però a la vegada diu que els dos empresonats reuneixen les condicions per poder gravar missatges des de la presó i concedir entrevistes.

D’aquesta manera, la pilota torna a la teulada del Tribunal Suprem i haurà de ser Pablo Llarena qui decideixi si Forn i Sànchez podran participar en algun acte de Junts per Catalunya fora de la presó o si poden gravar missatges, des del centre penitenciari, per ser emesos en els mítings d’aquesta campanya electoral.

Segons han explicat a betevé fonts judicials, la Junta Electoral considera que Forn -que està a la presó de Soto del Real- i Sànchez -a la d’Estremera- no haurien de sortir dels centres però, en canvi, entén que tenen dret a enregistrar missatges i també a concedir entrevistes. Però aquestes consideracions no tenen valor executiu, es tracta només del parer del màxim òrgan de l’administració electoral sense efecte pràctic.