El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, obre la porta a permetre la reobertura dels comerços el cap de setmana. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, un dia abans que el Procicat es reuneixi per estudiar canvis en les restriccions a Catalunya a partir de dilluns, 1 de març. “Tot està a favor d’obrir una mica la possibilitat de fer algunes activitats”, ha dit Almirante, i ha afegit que “la més fàcil és l’obertura del teixit comercial durant els caps de setmana”.

Pel que fa a una possible reobertura dels centres comercials, Benito Almirante no té clar si és una bona idea, ja que són espais “més tancats i on hi ha més aglomeració de persones”, fets que afavoreixen els contagis de coronavirus.

Benito Almirante, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Flexibilitzar també la restauració a l’aire lliure

L’epidemiòleg del Vall d’Hebron també veu amb bons ulls ser més permissius amb la restauració a l’aire lliure i permetre’n un relaxament de les mesures actuals. “La restauració a l’aire lliure té un risc molt baix, pràcticament nul”, ha afirmat Benito Almirante, una circumstància que se suma al fet que “avancem cap al bon temps” i serà més senzill estar-se a l’exterior. No obstant això, el doctor ha recordat que tot plegat “és una decisió política”.

Setmana Santa sense mobilitat

En relació amb les vacances de Setmana Santa, el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron desaconsella permetre la mobilitat i alerta que “si la situació epidemiològica no és molt bona, la limitació de moviments de persones serà difícil d’evitar”. De fet, Almirante ha recordat que “ja tenim l’experiència del que va passar per Nadal”, en referència a l’increment de contagis per la relaxació de mesures durant les festes nadalenques. En aquesta comparació, l’epidemiòleg ha afirmat que per Nadal les trobades eren familiars, mentre que per Setmana Santa hi hauria un “ambient d’oci”, un fet amb el qual cal “ser més cautelós”.

Un 40 % de la població vacunada a l’estiu és “assumible”

Benito Almirante veu “assolible” que el 40 % de la població estigui vacunada “durant l’estiu”, tenint en compte el volum de vacunes que arriben setmanalment a Catalunya. “Aquesta setmana hem tingut 160.000 vacunes, és un volum molt gran. Si continuen venint remeses com aquesta, el 40 % és assolible”, ha dit. Per Almirante, aconseguir aquesta xifra de població vacunada, sumada “al 10 o 15 % de persones que ho hagin passat”, farà que “el virus tingui molta dificultat de transmissió”.