El Departament d’Interior i el cos de Mossos d’Esquadra estudien redissenyar les comissaries de la policia catalana per blindar-les davant de possibles aldarulls com els vistos durant les protestes per Pablo Hasél. El comissari Joan Carles Molinero ha explicat que es volen adaptar els edificis policials “a la realitat social d’aquests moments”; per exemple, blindant els vidres o modificant l’entrada a les instal·lacions. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Joan Carles Molinero, al ‘bàsics’
Entrevista completa

Segons Molinero, l’objectiu del disseny actual de les comissaries ha estat fer dels Mossos una “policia propera” amb el ciutadà i garantir una atenció directa. N’ha posat com a exemple l'”entrada diàfana” que tenen molts dels edificis policials. Ara bé, creu que calen modificacions per prevenir actes de vandalisme com els vistos en algunes de les jornades de mobilització pro-Hasél. “No es tracta de convertir la comissaria en un búnquer, però el format en què es va dissenyar l’haurem de revisar de mica en mica”, ha reiterat.

Tant el Departament d’Interior com els tècnics del cos de Mossos d’Esquadra treballen “des del primer dia” per definir aquest disseny nou.

“Important agressivitat” contra la policia

Molinero ha destacat l'”important nivell d’agressivitat i de violència” tant cap al mobiliari urbà i els establiments comercials com cap a la policia. Ha recordat, per exemple, el llançament d’objectes contra els agents, l’intent d’atac a la comissaria de Ciutat Vella o les destrosses a la de Vic.

El cos policial ha volgut diferenciar els manifestants que es mobilitzaven pacíficament d’aquells que cometien incidents al final de la nit. El comissari dels Mossos d’Esquadra assegura que molts dels “violents” s’afegien a la manifestació després per cometre aldarulls. Els vuit dies de manifestació a Barcelona han acabat amb un total de 77 detinguts, alguns dels quals ja havien estat arrestats prèviament fins a més de 10 vegades per desordres públics, robatoris o furts.