(ACN) La Secció de Dret Constitucional de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) demana que s’apliqui el Codi penal o la llei de seguretat ciutadana als manifestants violents, després d’una setmana de protestes i aldarulls per l’empresonament del cantant de rap lleidatà Pablo Hasel. El col·lectiu recorda que la disconformitat amb les resolucions judicials fermes, “en una societat moderna i democràtica, no pot derivar en manifestacions violentes que tampoc formen part de cap dret constitucional”. També apunta que la llibertat d’expressió “no dona dret a l’insult ni a la comissió d’altres delictes”.

A banda, subratlla que els encarregats de comprovar si s’ha desbordat el dret a la llibertat d’expressió són els jutjats i tribunals.

Finalment, la Secció de Dret Constitucional de l’ICAB vol posar de manifest que, des del seu punt de vista, per poder exigir els drets constitucionals “cal complir evidentment” amb els deures també constitucionals. “No es pot exigir el compliment de la llei incomplint-la”, rebla.