La presidenta del Banc dels Aliments, Roser Brutau, ha demanat al futur govern de la Generalitat que rebaixi la càrrega fiscal a les entitats que atenen famílies sense recursos. L’any passat, el Banc dels Aliments va repartir un total d’11 milions de quilos d’aliments i ara mateix atén un 40 % més de persones que abans de la pandèmia. Ja fa mesos que moltes entitats que distribueixen aliments alerten que estan arribant al límit pels efectes de la pandèmia.

327.000 euros d’IVA alimenten 1.000 persones

Segons la presidenta de l’entitat, amb els 327.000 euros que han destinat a pagar d’IVA es podria arribar a més famílies. “Amb aquesta quantitat podríem haver alimentat 1.000 persones durant tot un any”, lamenta Brutau. “Ens sembla una absurditat que les entitats sense ànim de lucre tinguin aquesta càrrega fiscal, quan no busquen beneficis”.

Rècord històric amb la pandèmia

Des que va iniciar-se la pandèmia el Banc dels Aliments va començar a incrementar el nombre de persones ateses de mitjana mensual, i va arribar al juny a gairebé les 160.000 ajudes, un rècord històric per a l’entitat. L’aturada econòmica ha empès milers de persones a demanar ajuda per cobrir necessitats tan bàsiques com l’alimentació. El Banc dels Aliments alerta que la crisi social i econòmica trigarà més temps a resoldre’s que la sanitària.