El cos de Mossos d’Esquadra ja ha identificat el lloc i l’hora concrets en què una noia va rebre un impacte a l’ull a la via Augusta en la primera protesta a favor de Pablo Hasél, ha detectat en quins punts es van utilitzar els projectils de “foam” aquell dia i aviat remetrà l’informe al jutjat. Així ho ha explicat el comissari dels Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, en què ha assegurat que el jutge ja ha demanat a la policia catalana les conclusions d’aquesta investigació interna.

Joan Carles Molinero, al ‘bàsics’

Entrevista completa

Tal com ha explicat el comissari, l’hospital on es va atendre la noia, que finalment va perdre l’ull, ha enviat l’informe mèdic al jutjat en què conclouen que la ferida és fruit d’un escenari de desordres públics. Immediatament després, el jutge ha obert una investigació i ha demanat al cos policial tots els aspectes relacionats amb aquest incident per aclarir què va passar. Molinero no ha avançat si l’impacte a l’ull va ser o no fruit d’un projectil d’escuma i ha demanat esperar que finalitzin les diligències judicials.

Joan Carles Molinero ha assegurat que “qualsevol element de dissuasió de mobilitzacions violentes -com el ‘foam’— té riscos”, però que aquest tipus de bales no es deixaran d’utilitzar fins que el Parlament de Catalunya no adapti el model policial actual. “El que fem és treballar amb les eines que té ara el cos”, ha conclòs.

L’encapsulament a Gràcia: “No va sortir prou bé”

Una altra de les actuacions polèmiques de les jornades de mobilitzacions pro-Hasél van ser l’encapsulament i les càrregues policials a un grup nombrós de persones al carrer Gran de Gràcia. “Des del primer moment vam veure que l’actuació no ens havia sortit prou bé”, ha admès Molinero. Ha explicat que l’objectiu de la intervenció policial era fer pujar un “grup de persones molt violentes” fins a la plaça de Lesseps, perquè es tracta d’un espai més ampli, per dissoldre-les i que deixessin de fer destrosses. En aquest sentit, ha dit que en cap cas no va ser una actuació premeditada.

Davant de les crítiques per les seves actuacions, Molinero ha assegurat que el cos de Mossos d’Esquadra intenta “aïllar-se” del “soroll polític” i que els agents continuaran fent la seva tasca “al servei dels ciutadans”.