L’Ajuntament de Barcelona està realitzant una auditoria de tots els parcs infantils que hi ha a la ciutat per detectar aquells que “no compleixin amb els requisits mínims d’accessibilitat”. Ho ha dit el president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Riera ha apuntat que se n’estudiarà “el nivell d’accessibilitat” i que l’objectiu de l’organisme municipal és “transformar tots els parcs infantils que no siguin accessibles”, un canvi que s’haurà fet, segons Riera, “fixant prioritats”.

Els parcs infantils, inaccessibles per als nens amb mobilitat reduïda
REPORTATGE COMPLET

“No ens hem d’aturar fins que no tinguem tots els parcs infantils accessibles”

El president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat sosté que “Barcelona està fent els deures” en matèria d’inclusió, sobretot “els darrers mesos”. De fet, Joan Ramon Riera defensa que Barcelona “és una ciutat raonadament accessible respecte a altres ciutats del món”, tot i que també alerta que “hi ha molta feina a fer”. “L’ambició és seguir estant en el ‘top ten’ de ciutats accessibles”, ha afirmat. En aquest sentit, l’Ajuntament es fixa una meta ambiciosa: “No ens hem d’aturar fins que no tinguem tots els parcs infantils accessibles”.

Joan Ramon Riera, president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat
ENTREVISTA COMPLETA

La cursa per a infants amb diversitat funcional, una “bona proposta”

Joan Ramon Riera valora positivament la iniciativa de la barcelonina Noemí Font, mare d’una nena amb espina bífida, que vol organitzar una cursa per a infants amb mobilitat reduïda. “És una bona proposta”, considera el president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, qui ha precisat que “cal treballar tots a l’una per poder fer-la possible”. En aquesta línia, Riera ha explicat que ja n’ha parlat amb el regidor d’Esports, David Escudé, i han quedat “a discutir com encaixar la proposta amb el calendari esportiu”.