La candidata de la CUP Capgirem Barcelona a l’alcaldia, Anna Saliente, ha descartat que la formació entri al govern municipal. “No arribarem a pactes de govern, podem fer pactes puntuals”, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Tot i això, ha dit que si cal fer un pacte perquè Manuel Valls no sigui alcalde, hi seran: “Si depèn de nosaltres, la dreta no governarà Barcelona”.

Anna Saliente ha dit que la CUP es pot entendre amb BComú i ERC si s’acosten als seus plantejaments. La candidata cupaire ha explicat que la formació no presenta un programa de govern sinó “d’unitat popular” amb mesures que “cap altra força no està disposada a presentar” i per “tensionar cap a l’esquerra” els comuns i ERC. Saliente no ha concretat si es quedarà tot el mandat a l’Ajuntament i ha dit que a la CUP “el projecte va al davant de les cares”.

Actuació “dubtosa” de la Guàrdia Urbana

La candidata de la CUP ha afirmat que l’actuació de la Guàrdia Urbana a Barcelona “és clarament dubtosa” i ha citat com a exemple “les pallisses a manters o l’assassinat de la gossa Sota”. En aquest sentit, ha dit que esperen explicacions del cos. Anna Saliente ha valorat positivament les càmeres als uniformes dels agents, però ha dit que seran dubtoses si es fan servir “per controlar la gent i no els agents”.

Pel que fa a la venda a la manta, Saliente ha dit que els manters estan vivint “una política de criminalització” i ha defensat que l’Ajuntament els ofereixi un espai per poder vendre. La candidata cupaire ha dit que l’activitat dels manters “no és una il·legalitat” sinó “una estratègia de supervivència” perquè la Llei d’estrangeria no els permet obtenir un permís de treball ni de residència. Saliente ha valorat els plans d’ocupació de l’Ajuntament, però ha dit que són insuficients.