El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de generar un “efecte crida” amb les polítiques migratòries de l’Ajuntament, cosa que explica la presència de manters i els problemes relacionats amb la droga, la prostitució i la violència. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Valls ha dit que la immigració il·legal “no pot venir tota; no tots es podran quedar”. Ha defensat l’acollida de refugiats polítics i ha apostat per fomentar la integració.

Manuel Valls ha dit que si és alcalde posarà fi a la venda a la manta i a l’ocupació de l’espai públic, tot i que ha admès que “no hi ha receptes màgiques”. “Si soc alcalde, erradicaré el ‘top manta’, els narcopisos i la droga”, ha sentenciat. El candidat ha dit que per fer-ho donarà “ordres clares” a la Guàrdia Urbana i s’ha compromès a incorporar 1.500 agents  el proper mandat.

“La seguretat s’ha gestionat com un problema ideològic”, ha afirmat l’alcaldable. Valls també s’ha defensat dels que l’acusen de ser el candidat de les elits: “Ells són els candidats del ‘top manta’ i dels narcopisos”. “Com pot dir Colau que soc el candidat de les elits quan ella ha fracassat en tots els àmbits?”, ha sentenciat.

Valls: “No pactaré amb partits d’extrema dreta”

Si té la possibilitat de formar govern, el candidat ha assegurat que només pactarà amb partits constitucionalistes (PSC i PP). “Ho tinc clar: no pactaré amb els partits d’extrema dreta o extrema esquerra, populistes ni separatistes”, ha dit Valls, que ha evitat pronunciar el nom de Vox. El candidat, que té el suport de Cs, ha alertat que l’alcaldessa, Ada Colau, vol fer una aliança amb els partits independentistes.

L’alcaldable ha dit que a la llista de la plataforma Valls BCN 2019 “hi haurà sorpreses” amb perfils de centreesquerra, centredreta, Ciutadans i de l’òrbita socialista, tot i que no ha volgut concretar cap nom. Valls ha afirmat que es quedarà a la ciutat i a l’Ajuntament sigui quin sigui el resultat: “Em quedaré amb la responsabilitat que em donin els barcelonins, alcalde o regidor; jo vull ser alcalde”.

Manuel Valls ha dit que troba absurd que Barcelona no hagi fet un homenatge a Joan Antoni Samaranch perquè “sense ell no hi hauria hagut els Jocs Olímpics del 1992”. El candidat ha rebutjat la connexió del tramvia per la Diagonal i ha defensat els carrils bici per lluitar contra la contaminació, tot i que ha dit que s’han de fer “amb seny, consultant la gent i canviant-los si és necessari”.