El tinent d’alcalde Jaume Asens (BComú) repetirà a la llista d’Ada Colau a les eleccions municipals del 2019. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Asens ha explicat que n’ha parlat amb l’alcaldessa i que la mateixa Colau li ha demanat que continuï. Després de saber que Joan Subirats serà el número dos a la llista, el tinent d’alcalde no ha concretat si anirà de número tres o quatre (el 2015 va ser el quatre), cosa que ha dit que li sembla “bastant irrellevant”.

Jaume Asens ha explicat que ha tingut dubtes de si continuar o no, sobretot quan el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart -en presó preventiva pels fets del 20-S- li va demanar que fos el seu advocat. El regidor va pensar que potser seria més útil fent d’advocat en aquesta causa, però finalment va decidir quedar-se a l’Ajuntament, des d’on s’ha impulsat també la investigació contra les càrregues policials de l’1-O.

Janet Sanz: “L’objectiu és fer la millor llista”

També aquest dilluns, la tinenta d’alcalde Janet Sanz ha parlat sobre el seu futur. S’ha mostrat més enigmàtica, tot i que de les seves paraules se’n desprèn la voluntat de continuar. Sanz ha dit que l’alcaldessa està treballant en la confecció de la candidatura i que “l’objectiu és fer la millor llista”. La regidora de BComú ha afegit que, des del punt de vista personal “contribuiré a fer tot el possible per guanyar i seguir governant”.

Amb la continuïtat assegurada d’Asens i la pràcticament segura de Sanz, Ada Colau pot comptar amb dos dels quatre tinents d’alcalde per a la llista del 2019 després de les baixes ja confirmades de Gerardo Pisarello i Laia Ortiz. L’alcaldessa tampoc no podrà comptar amb Josep Maria Montaner. El regidor Eloi Badia ja ha dit que vol continuar, mentre que Gala Pin s’ho està pensant.